Één tool voor uw ontwikkelstraat

 

Één tool voor uw ontwikkelstraat


Onze toepassing is eenvoudig te koppelen met systemen om zowel de input, output en validatie uit te voeren. Door het koppelen van deze systemen ontstaat een verdere kwaliteitsverbetering.

 

Modelleren op basis van DSL: Wij begrijpen dat de taal waarin wordt ontworpen uitermate belangrijk is voor zowel de ontwerpers als uw klant. Onze toepassing bevat een interface waarin ontwerpers de specificaties modelleren op basis van een Domain Specific Language. Op deze wijze zorgen we er voor dat specificatie en ontwerptaal dicht bij elkaar gebracht worden. In onze case study voor de Landelijke Tunnel Standaard hebben we een DSL ontwikkeld die 1-op-1 te matchen is met de LTS specificaties.

Koppeling met Enterprise Architect: Onze toepassing kan koppelen met modellen gemaakt in Enterprise Architect. In geval het gedrag goed gemodelleerd is in Enterprise Architect is er geen werk meer noodzakelijk. Met andere woorden, vanuit uw Enterprise Architect model wordt de PLC code gegenereerd voor ieder platform die u wenst.

Koppeling met testframework: Strypes heeft een eigen testframework ontwikkeld om Behavior Driven Testing te faciliteren. Hierbij beschrijft de testontwerper op Use case niveau testen, op basis van de Gerkin taal. Door het toepassen van dit framework kan zowel functioneel als op code niveau gedebugd worden. Ook is het mogelijk om te debuggen in het ontwerp wat in onze DSL editor is opgesteld.

Meten van software kwaliteit: Doordat onze toepassing PLC-code en PC-code genereert is het mogelijk om vrij beschikbare tools aan te sluiten op DICTEE waardoor verschillende kwaliteitsattributen gemeten kunnen worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om testdichtheid te meten en complexiteit van software modules te meten.

Koppeling met Digital Twin: Onze toepassing genereert functioneel identieke PC-code die, zonder PLC hardware, als uiteindelijke besturing kan fungeren in uw Digital Twin. Hierdoor is er geen noodzaak meer om een dure PLC omgeving op te tuigen. Door het toepassen van Continuous Integration is het mogelijk om, met de Digital Twin, continu te bekijken wat het resultaat is van de ontworpen functionaliteit.

Koppeling met HTML GUI: Binnen Strypes hebben we een HTML-GUI ontwikkeld die direct te koppelen is op DICTEE. Door het toepassen van Continuous Integration is het mogelijk om, met de HTML GUI, continu te bekijken wat het resultaat is van de ontworpen functionaliteit.

Automatisch testen: Doordat onze toepassing zowel PLC-code als functioneel identieke PC-code genereert kan test tooling zoals het Robot Framework gekoppeld worden om automatisch testen mogelijk te maken. Deze testen worden geschreven op een functioneel niveau en kan zowel op functioneel niveau als code niveau gedebugd worden. Op deze wijze kunt u met de klant debuggen en kan de engineer in dezelfde test op code niveau debuggen.

PLC code voor ieder platform: Onze toepassing kan, door de modulaire opbouw, onderhoudbare code genereren voor ieder PLC platform. Momenteel hebben we generatie modules voor PLCNext en Schneider. Een specifieke generatie voor uw (standaard) platform kan al binnen enkele weken gerealiseerd worden.

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.