Gebruikers voorop

In de industriële automatisering wordt voor het realiseren van bedieningsinterfaces nog veelal gebruikgemaakt van SCADA-programma’s als onderdeel van de B&B-systemen die de grote platformleveranciers leveren. Deze bediening interfaces hebben echter altijd een hardware platform nodig. In geval van training en opleiding zal uw organisatie dus te allen tijde een offline systeem moeten aanschaffen en onderhouden.

Minimaliseren hardware

Met de HTML-GUI zijn we in staat om opleiding- en trainingssystemen op te zetten die voor iedere gebruiker bereikbaar zijn vanuit de browser. Hierdoor wordt de toegang laagdrempeliger en is er minimale hardware nodig om een dergelijk systeem in stand te houden.

 

E-learning modules

Aangevuld met een module (e-learning) stelt dit de toekomstige bedieners in staat om in een digitale omgeving te oefenen met het bedienen van het systeem. Met de gebruiksvriendelijke digitale training bereiden we bedienaars goed voor op de uitvoering van hun taak (gebruiksgemak). Hiermee worden fouten voorkomen in de bediening. De training stimuleert het herkennen van storingen en is daarmee van waarde om storingen sneller te verhelpen (beschikbaarheid). De bediener kan dankzij de training veiligheid nog beter borgen.

Onbeperkte grafische mogelijkheden

Een tweede voordeel van een HTML-GUI is dat grafische mogelijkheden nagenoeg onbeperkt zijn. Waar traditionele SCADA-programma’s afhankelijk zijn van wat de leveranciers bieden en mogelijk maken kan, sinds de komst van HTML5 en technieken als WebGL, een HTML-GUI grafische mogelijkheden toepassen die de werkelijkheid benaderen. Variërend van eenvoudige effecten als gekleurde scrollbars en schuivende faceplates tot complete 3D-weergave van objecten, direct ondersteund in de browser of als standalone applicatie.

Op deze wijze komt een user interface beschikbaar die 1-op-1 gelijkenissen vertoont met de user interfaces waar ieder mens al aan gewend is (bijvoorbeeld de Windows interface en functionaliteiten).

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.