Model Driven Engineering

Model Driven Engineering en Continuous Integration


DICTEE is een volledig binnen Strypes ontwikkelde toepassing om uw ontwikkelstraat een vliegende start te geven. Door alleen de toepassing van DICTEE behaalt u al winst doordat software gegenereerd wordt uit het opgestelde ontwerp in DICTEE.

Onze toepassing is op een modulaire wijze ontwikkeld. Hierdoor zijn wij in staat de reeds bestaande modules toe te passen of aan te passen specifiek op uw wensen.

 

Door automatisering van uw ontwikkelstraat behaalt u winst door:

Altijd up-to-date documentatie: Binnen onze toepassing is het ontwerpmodel de enige bron van wijzigingen. De toepassing zorgt voor het genereren van de gewenste documentatie waardoor de documentatie altijd een actuele weergave is van de huidige code. Momenteel genereert de toepassing documentatie op basis van de J-STD-016 standaard, door het aanpassen van de Document Generator kunnen wij echter ieder gewenste template en invulling ontwikkelen.

Wijzigingenmanagement: Onze toepassing bevat koppeling met open-source wijzigingenmanagement tooling waardoor automatisch in de documentatie en code opgenomen wordt op basis van welke wijzigingen de huidige applicatie is gebaseerd en welke wijzigingen nog gedaan moeten worden. In samenwerking met ons Aantoonbaar Agile proceskader richten we dit proces zodanig in dat u altijd controle heeft op wijzigingen en deze voorspelbaar en aantoonbaar uit kan voeren.

Automatisch testen: Doordat onze toepassing zowel PLC-code als functioneel identieke PC-code genereert kan test tooling gekoppeld worden om automatisch testen mogelijk te maken. Testen tegen PC-code kan zelfs zonder alle PLC hardware die normaliter nodig zijn. Ook is het mogelijk om de software daarna automatisch te releasen op het target platform.

Minimalisatie van fouten: Ontwerpen op papier zijn zeer foutgevoelig. Een fout in het ontwerp wordt pas bij coderen zichtbaar waarna het ontwerp weer aangepast moet worden. Ook treden er menselijke fouten op bij de vertaling van het ontwerp naar code. Door generatie van de code ontstaan minder menselijke fouten. Daarnaast controleert onze toepassing een correcte toepassing van de syntax en controleert deze actief of interfaces tussen software modules passen. Op deze wijze zorgt onze toepassing er voor dat fouten geminimaliseerd worden.

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.