Verbetering in tooling

Goede tooling om het proces te ondersteunen is essentieel. In onze aanpak beginnen we daarom niet met het selecteren van tooling maar hebben we eerst samen met het team het proces en de doelen die we willen bereiken duidelijk. Door onze ervaring kunnen we in de volgende stap de juiste tooling kiezen om deze doelstellingen te ondersteunen. A fool with a tool is still a fool.

Onze specialisten kunnen voor u een complete toolset inrichten om het proces te ondersteunen. Zo hebben we reeds gebruikgemaakt van een combinatie tussen Subversion en Atlassian toolsets om een project te ondersteunen. Ook de aanpak om de tooling te implementeren volgt een PDCA-cyclus, er wordt gestart met een beperkte eenvoudige tool die gaandeweg steeds uitgebreid wordt door het team om verbeteringen aan te brengen. Op deze wijze leert het team werken met de tooling en leert het de mogelijkheden kennen.

 

Binnen Strypes hebben we tevens een volledige procesimplementatie binnen een Sharepoint omgeving beschikbaar. Deze implementatie vult alle benodigde processen in die benodigd zijn voor een aantoonbaar, traceerbaar project. Daarnaast voldoet deze implementatie aan de proceseisen die vaak in de infra aan projecten worden gesteld.

De Sharepoint implementatie zorgt voor een snelle start van het team met de juiste tools. Mede doordat we gebruikmaken van standaard Sharepoint functionaliteit, rapportage mogelijkheden en workflows biedt dit platform de basics voor uw ontwikkelteam. Na implementatie bent u zelf in staat om het systeem verder uit te breiden en zijn er geen extra licentiekosten nodig voor allerhande tooling van derden.

Ons streven is dan ook de optimale balans te vinden tussen de beste tooling tegen de laagste kosten. Onze specialisten zijn werkzaam in diverse markten en weten de optimale tooling te selecteren en te introduceren in uw markt. Daarbij kijken we vooral naar de mogelijkheden van open-source tooling en passen deze waar nodig aan, aan de wensen van uw organisatie en teams.

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.