Voor de ontwikkeling van de HTML-GUI heeft Strypes een architectuurmodel ontwikkeld dat bestaat uit vijf onderdelen.
De applicatie is waar een operator op dagelijkse wijze mee communiceert. De applicatie heeft eenzelfde opbouw als een SCADA-applicatie in de vorm van een client en een serverdeel.
Het client deel is een webapplicatie welke op iedere browser (PC/tablet/mobile) kan worden weergegeven. De applicatie is hierbij opgebouwd middels standaard bouwblokken aangevuld met javascript voor gedrag en CSS voor visuele vormgeving.
Aan de server zijde wordt gebruikgemaakt van standaard modulen voor bijvoorbeeld login (AD/LDAP), vertalen bedien commando’s naar PLC of andere installatie en registratie van bedien handelingen of status wijzigingen.
De applicatie maakt aan de client-side gebruik van state-of-the-art web-gui frameworks als React en/of Vue. Hiermee zijn “reactive” applicaties te bouwen welke gebruikers interactie ontvangen en data up-to-data houden. Voor beide frameworks zijn veel standaard componenten beschikbaar welke in look-and-feel eenvoudig aan te passen zijn naar de vormgevingseisen van uw klant.
De bediening wordt daarnaast testbaar met standaard testtools als bijvoorbeeld TestComplete of Selenium, maar ook geautomatiseerde unit-tests worden vanuit de frameworks gefaciliteerd.
De applicatie maakt aan de server-side gebruik van webshop technologie. Op het eerste gezicht een vreemde combinatie, maar deze technologie voorziet in alles voor het snel, betrouwbaar en veilig uitwisselen van informatie tussen de gebruiker en achterliggende systemen.
Informatie-opslag voor visualisatie en trending wordt opgeslagen in een database; dit kan een klassieke SQL database zijn, maar ook de non-SQL databases doen hun intrede specifiek in het gebied van opslag van time-serie data; deze wordt meer en meer gebruikt voor het aantonen van beschikbaarheid, betrouwbaarheid en voorspellend vermogen.
De communicatie laag vormt de flexibele koppeling met installaties voor 2-weg communicatie; bijvoorbeeld op basis van klassiek OPC, OPC-UA maar ook XML wat door veel nieuwe communicatie en zichtsysteem oplossingen wordt ondersteund. In deze communicatie laag is de limiet op “tag variabelen” natuurlijk verleden tijd, zodanig dat alle data leesbaar en bruikbaar voor analyses kan worden gecommuniceerd zonder processing.