Voorspelbare projectbeheersing

Bij Strypes geloven we dat de kracht van goede kwaliteit en beheersbaarheid in projecten ligt bij het team. Ondanks alle goede wil van managers en projectleiders blijkt het vaak lastig om projecten beheerst en binnen tijd af te ronden. Het AA proceskader biedt de basis om de verantwoordelijkheid bij de teams zelf te beleggen en projecten beheerst uit te laten voeren.

 

Om eigenaarschap te verkrijgen vanuit het team voor het proces schrijven we met ons proceskader niet voor wat het team moet doen. Het kader biedt, zoals het woord al zegt, de HOW van het proces. Tijdens de implementatie van het proceskader zorgen we eerst dat de teamleden de WHY gaan begrijpen en leggen de HOW uit. Daarna is het aan het team om de invullingen (de WHAT) van deze processen te bepalen.

Eigen wijsheid: Als eenmaal inzichtelijk is wat de WHAT is worden, samen met het team, de juiste tools beschikbaar gesteld voor het team, zodat deze naadloos aansluiten bij de WHY, HOW en WHAT. Strypes heeft, binnen het AA proceskader, reeds standaard tooling ontwikkeld die vaak zal passen op software-ontwikkeltrajecten. In geval dat het team andere tools wenst of een tool wilt laten ontwikkelen om zodoende de processen optimaal te ondersteunen dan is dit mogelijk door deze ontwikkeling uit te besteden aan ons Software Development Center.

Door het team zelf verantwoordelijk te maken voor de gebruikte processen en tooling is er wederzijdse betrokkenheid om deze ten goede te benutten en continu te verbeteren. In plaats van een hiërarchische sturing wordt het team ondersteund en uitgedaagd door de organisatie.

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.