Automatisering van bagage afhandelingssystemen

Onze opdrachtgever is een wereldspeler op het gebied van material-handlingsystemen en vooral bekend vanwege bagagesorteersystemen op luchthavens. De techniek om alle reizigers bij aankomst de eigen bagage terug te bezorgen is zeer complex. Strypes is voor deze opdrachtgever reeds internationaal op verschillende luchthavens actief geweest.

Elk vliegveld is anders


Zo werkte Strypes medewerker Joost Kisters als Projectleider Engineering voor luchthavens in Eindhoven, Nairobi, Sint Petersburg en Saoedi-Arabië, waarbij het zowel om bestaande als nieuw aan te leggen terminals ging: “Reizigers kennen alleen de voorkant van de bagage-afhandeling, het wachten bij de incheckbalie en bij de lopende band. Maar daarachter gaat een heel systeem schuil. De aansturing van het systeem maakt gebruik van geavanceerde software. De bagage wordt verder niet alleen getransporteerd en gesorteerd, maar ook gescreend op verboden goederen.”

Contradicties

“De situatie is op elk vliegveld weer anders dus het is altijd maatwerk. Ik ben dan ook veel naar de locatie zelf gegaan om de situatie ter plekke aan te kunnen sturen. Bij nieuwbouw krijg je vaak te maken met contradicties op de tekeningen. Dan staat er bijvoorbeeld een pijpleiding getekend op de plek waar ook jouw lopende band in de systeemlayout moet komen. Dan loopt de spanning op om alles binnen planning en kostenraming te realiseren. Dat is overigens altijd wel gelukt.”

 

Allround industriële automatisering

Ondanks alle verschillen hebben industriële en logistieke processen ook grote gelijkenissen. Na deze opdrachtgever nam Joost een project in de farmaceutische industrie aan. Kennis die hij met de integratie van verschillende partijen en systemen heeft opgedaan, kan hij ook daar toepassen. Door brede ervaring op te doen, ontwikkelen Strypes-professionals zich steeds verder als allround industriële automatiseerders.

Strypes maakt het verschil

Een organisatie die werkelijk het verschil maakt, is er in onze visie op gericht om klanten zo goed mogelijk te bedienen en ervoor te zorgen dat medewerkers zich maximaal ontwikkelen en zich betrokken voelen bij de onderneming. Groei en winst voor de organisatie zijn afgeleiden van groei en winst voor onze opdrachtgevers en onze medewerkers, en dus geen doel op zich.
Benieuwd naar hoe het is om bij Strypes te werken? Neem contact met ons op.

CONTACT VIA E-MAIL +31 (0)343 769024