Installatie environmental controlling system

Medicijnen worden gefabriceerd en verpakt onder de strengste gecontroleerde omstandigheden en dat vraagt om gespecialiseerde techniek. Eén van onze farmaspecialisten gaf voor de Nederlandse vestiging van een internationaal farmaceutisch bedrijf leiding aan twee projecten: het vervangen van de HVAC-besturing en een Environmental Monitoring System (SCADA) in een productiegebouw.

Inhaalslag


In de farmaceutische industrie worden medicijnen geproduceerd en verpakt in zogenaamde ‘clean rooms’, ruimtes met gezuiverde lucht en een precies geregelde temperatuur en luchtvochtigheid. De apparatuur die dit klimaat regelt is gescheiden van de apparatuur die het controleert en, indien nodig, een alarmsignaal geeft. De consultant van Strypes werkte als projectleider aan beide systemen. Zijn eerste opdracht bestond uit het vervangen van een SCADA-systeem voor het bewaken van de clean-roomcondities. “De apparatuur draaide op software van 15 jaar oud in een NT-omgeving en was aan het einde van zijn levenscyclus. Een grote inhaalslag was noodzakelijk om aan de regelgeving te kunnen blijven voldoen.”

Van URS tot oplevering

De opdracht bestond uit het projectleiderschap over de gehele installatie vanaf het ontwerp tot de ingebruikname. Onze consultant was verantwoordelijk voor een nieuwe User Requirements Specification (URS) en het (grof)technisch ontwerp van het nieuwe systeem. Hij was tevens opdrachtgever ten behoeve van de benodigde SCADA-software, waarvoor hij een gespecialiseerd softwarebedrijf als partner selecteerde. Het nieuwe systeem, met o.a. een nieuwe Historian server, 3 PLC’s, 2 SCADA servers met clients en thin client is inmiddels in bedrijf genomen. De opdrachtgever is nu voor de komende jaren up-to-date.

 

HVAC-systeem

Onze consultant heeft ook de projectleiding bij het vervangen van de HVAC-besturing van Siemens gevoerd. In dit project werd eveneens verouderde apparatuur vervangen. Daarnaast werd de hele besturing gedecentraliseerd om beter onderhoud te kunnen uitvoeren en werden ook alle kabels en sensoren vervangen.

 

Farmaspecialisten

“Het gaat in deze industrie niet alleen om de techniek van het controleren, maar ook om het aantonen van wat er plaatsvindt. Er wordt een enorme bewijslast gevraagd en je moet werken volgens tot in detail omschreven standaarden. Bij Strypes hebben we nu verschillende mensen met gedegen ervaring in de farmaceutische branche. Naast de gevraagde techniek hebben we ook veel kennis van de GMP-regelgeving. Hierdoor zijn we in staat complete oplossingen te bieden.”

Strypes maakt het verschil

Een organisatie die werkelijk het verschil maakt, is er in onze visie op gericht om klanten zo goed mogelijk te bedienen en ervoor te zorgen dat medewerkers zich maximaal ontwikkelen en zich betrokken voelen bij de onderneming. Groei en winst voor de organisatie zijn afgeleiden van groei en winst voor onze opdrachtgevers en onze medewerkers, en dus geen doel op zich.
Benieuwd naar hoe het is om bij Strypes te werken? Neem contact met ons op.

CONTACT VIA E-MAIL +31 (0)343 769024