Eric Koch

'Bij mijn vorige werkgever hield ik mij voornamelijk bezig met software ontwikkeling, programmeren en testen in de industrie en machinebouw. Door het uitbreken van de crisis werden de orders bij het bedrijf waar ik een opdracht deed, teruggetrokken en zodoende kwam ik in de ‘Infra-wereld’ terecht. Ik kwam in een ontwerpteam waar mijn voornaamste taak ontwerpen was en niet meer het schrijven van software. Dit beviel me eigenlijk zeer goed. Vanuit deze ‘Infra-wereld’ kwam ik ook in contact met Strypes. Strypes was toen net opgestart en ik kwam als één van de eerste medewerkers in dienst.

Bij Strypes ging ik verder als systeemontwerper en in deze rol voel ik mij erg goed thuis. Ik kan mijzelf goed in de breedte ontwikkelen door het leren en toepassen van diverse ontwerpmethodieken. Mijn vorige opdracht was een zijsprong naar een farmaceutisch bedrijf waar ik vanuit hun ontwerpstandaard en richtlijnen ontwerpen heb opgezet. Op dit moment ben ik ingezet op een groot infraproject waarbij ik buiten het maken van de softwareontwerpen ook de testontwerpen aan het opstellen ben. Weer een nieuw werkgebied.

Dit is kenmerkend voor Strypes, de werkzaamheden zijn zeer divers en je krijgt altijd de mogelijkheid om een ander pad in te slaan. Van deze vrijheid en mogelijkheden leer je veel, er wordt naar je geluisterd en je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Het meest opvallende bij Strypes is dat men er een hechte groep van weet te maken. Het zijn allemaal enthousiaste en betrokken collega’s. De maandelijkse borrel, die niet verplicht is, wordt altijd druk bezocht, ook al moeten sommige mensen hiervoor het land door.

Als laatste nog een leuke anekdote; net voordat ik in dienst kwam, was ik aan mijn knie geopereerd. Ik mocht autorijden maar voor het herstel zou een beperkte belasting het beste zijn. Nog voordat ik het wist was door Geert Eijkhout al een andere auto geregeld met automaat. Waar vind je nog meer zo’n betrokkenheid?'

Terug naar blogoverzicht

Heb jij passie voor techniek?

Werken bij Strypes betekent: werken aan uitdagende, interessante opdrachten en daarvoor gewaardeerd worden.

Vacatures